Kan ik ook gebruikmaken van een interim voor slechts een dag?

Alhoewel in de praktijk de meeste opdrachten zich uitstrekken over een langere periode, is het wel degelijk mogelijk om een interim incidenteel in te huren. Denkt u daarbij aan het geval dat u voor een bijzondere zaak gespecialiseerde ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld in de vorm van het afwikkelen van een gecompliceerde nalatenschap of bij het communiceren met een Franstalige cliënt.

Is een interim duur?

Natuurlijk kost een interim per uur meer dan (de meeste) kandidaat-notarissen in loondienst per uur kosten. Zonder nu een uurtarief te noemen, zie ook het antwoord op de volgende vraag, kunnen we het volgende toelichten over de kosten van een interim:
  • een interim ingehuurd via Interimkano is tussen de 20 en 30 procent goedkoper dan het inhuren van dezelfde interim via de bekende bemiddelingsbureaus;
  • het gebruik van een interim is door u goed te doseren. Hij of zij staat niet op uw loonlijst en vormt dus geen kostenpost en financiële verplichting indien de werkstroom opdroogt;
  • een interim is een ervaren “turn key” kracht waar u zelf weinig of geen tijd en energie in hoeft te steken;
  • door gebruik te maken van interims bent u in staat om de personeelsomvang van uw kantoor beperkt te houden.
  • een interim kan specialistische kennis aan uw organisatie toevoegen die u zich anders wellicht niet kan veroorloven.

Waarom vermeldt Interimkano geen uurtarieven op haar website?

Omdat Interimkano staat voor het transparant aanbieden van freelance diensten van kandidaat-notarissen zouden we het liefst het uurtarief per interim op de site willen vermelden. De redenen dat we dit toch niet doen, zijn de volgende:
  • alhoewel het uurtarief ieder keer op dezelfde uniforme wijze wordt samengesteld, is het niet voor iedere opdracht hetzelfde. U kunt zich wellicht voorstellen dat het uurtarief bij het incidenteel inhuren voor een dag hoger zal zijn dan bij het inhuren van interim voor verscheidene dagen per week over een langere periode. Tegelijkertijd zal het verzorgen van een opdracht van huis uit weer goedkoper zijn dan wanneer de aanwezigheid van de interim op kantoor van de opdrachtgever vereist is;
  • de belangrijkste reden voor het niet publiekelijk maken van ons uurtarief is echter het feit dat uit onze interimervaring blijkt dat de meeste opdrachtgevers niet willen dat het uurtarief bekend wordt.
Het spreekt voor zich dat we u op aanvraag en op korte termijn kunnen voorzien van een prijsopgaaf. Mocht u geïnteresseerd zijn in een prijsopgaaf, neem dan contact op met Kees-Jan van der Zijden 06-24938170 / k.j.vanderzijden@interimkano.nl

Kan een interim ook voor me waarnemen?

In de meeste gevallen wel. kijk voor meer informatie over de waarneming hier.

Hoe snel kan een interim aan de slag?

Afhankelijk van de agenda van de desbetreffende interim per direct. Realiseert u zich echter wel dat het aanvragen van de waarneming in sommige gevallen enige tijd (maximaal 3 weken) in beslag kan nemen.

Hoe gemakkelijk kan de opdracht met Interim beëindigd worden?

Uitgangspunt is dat er tussen opdrachtgever en een interim kandidaat-notaris een overeenkomst van opdracht wordt gesloten waarbij de opdrachtgever zonder opzegtermijn en zonder bijkomende kosten de opdracht te allen tijde kan opzeggen.

Met wie sluit ik als opdrachtgever een contract?

U sluit in principe een rechtstreeks contract met de interim kandidaat-notaris. Eventueel kan een interim kandidaat-notaris ook via een bemiddelingsbureau worden ingehuurd.

Wat maakt Interimkano uniek?

Interimkano is uniek in het feit dat het aanbod van de aangesloten kandidaat-notarissen direct zichtbaar is voor een opdrachtgever zonder dat er door een derde een selectie wordt aangedragen.

Kan ieder kandidaat-notaris zich aansluiten bij Interimkano?

Nee, Interimkano is niet voor iedereen. Slechts kandidaat-notarissen met ruime interimervaring die daarnaast bereid en in staat zijn om zelfstandig te communiceren met opdrachtgevers komen in aanmerking voor plaatsing op de website. Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die een aanvulling vormen op de reeds aan Interimkano verbonden kandidaat-notarissen.

Hoe wordt Interimkano bekostigd?

Voor het aansluiten bij Interimkano wordt aan de interim kandidaat-notarissen een maandelijkse vaste vergoeding gevraagd. Deze vergoeding is primair bedoeld als een vergoeding voor de kosten die interimkano maakt om de kandidaten te kunnen presenteren. Het meeste geld gaat op aan advertentiekosten en kosten voor het onderhoud van de website.

Wat biedt Interimkano de aangesloten interim kandidaat-notarissen?

Interimkano biedt aan freelance kandidaat-notarissen een franchiseformule waarbij de participerende kandidaat-notaris de beschikking krijgt over de diensten en producten ontwikkeld door Interimkano, zoals een persoonlijke presentatie op de website, een eigen emailadres, visitekaartjes en briefpapier. Onder de paraplu van Interimkano zal vervolgens voor aangesloten interims reclame gemaakt worden.

Kan een notaris in bijvoorbeeld Maastricht ook een beroep doen op interim uit Amsterdam?

Tot één uur enkele reistijd is voor de meeste interims geen probleem. Voor verder weggelegen kantoren is in overleg altijd wel een oplossing te vinden. Hetzij in de vorm van aangepaste werktijden hetzij in de vorm van een hotelovernachting.